FAQ

Najpogostejša vprašanja

Kaj povzroča pigmentacijo zob?

Veliko dejavnikov vpliva na pigmentacijo zob, kot so čaji, kava, rdeče vino, sokovi. Tudi antibiotiki vplivajo na pridobitev rumenega odtenka. Velik vpliv ima kajenje. Vsekakor pa ne smemo pozabiti na nego zob in starost posameznika.

Ali so kakšni stranski učinki?

Izraz kozmetično pomeni, da stranskih učinkov in kontraindikacij pri samem postopku ni. Postopek ne poškoduje sklenine, dentina ali dlesni. Pearlsmile belilni gel je izdelan v skladu z evropsko direktivo (2011/84/EU) in ne vsebuje več kot 0,1 % vodikovega peroksida. Gel ima vse potrebne certifikate. Izdelan je v Nemčiji. LED svetilka ne vpliva na poškodbe ustne flore in ne draži dlesni. Postopek nima stranskih učinkov in je zagotovljeno neboleč.

Kakšna je razlika med stomatološkimi in kozmetičnimi postopki beljenja zob?

Beljenje zob se običajno izvaja z visoko koncentriranimi raztopinami vodikovega peroksida. Opravi ga lahko samo zobozdravnik v zobni ordinaciji ali ambulanti. To je morda glavni razlog za visoko ceno zobozdravstvene metode. Prednost te metode je v zmožnosti beljenja ne le sklenine, ampak tudi dentina. Posledično so lahko zobje bolj občutljivi, skelijo itd.

 

Kozmetično beljenje zob lahko ponavljate neomejenokrat, saj je postopek varen in neinvaziven. Prednosti kozmetične metode so bistveno nižja cena, postopek, ki je neboleč in odsotnost stranskih učinkov na kratek in dolgi rok.

Kako deluje belilni gel PearlSmile?

S pomočjo LED svetilke se aktivirajo belilne komponente gela PearlSmile. Gel razbarva pigmentirane dele na zobeh, ki so posledica organskih ostankov. Rezultat so bolj beli zobje do kar 12 odtenkov. Rezultati so vidni takoj in različni od posameznika do posameznika.

Kakšne rezultate lahko pričakujem?

Zobje bodo bolj beli do 12 odtenkov. Rezultat je različen od posameznika do posameznika in ga vnaprej ne moremo določiti. Na voljo imamo več različnih paketov, s katerimi lahko dosežemo minimalne, medium ali maksimalne rezultate pri vsakem posamezniku. To ne pomeni maksimalno bele barve, ampak

maksimalen odziv zob.

Kako dolgo bodo vidni rezultati?

V kolikor želite doseženo belino ohranjati je potrebno postopek ponoviti čez 12 do 24 mesecev po opravljenem beljenju. Trajnost rezultatov je odvisna od naknadne nege, načina življenja, debeline sklenine in vnaprej izbranih izdelkov za nego zob. Omeniti velja, da lahko prekomerno uživanje tobačnih izdelkov, kave, rdečega vina, čaja in drugih izdelkov, ki so močno pigmentirani povzroči prezgodnjo obarvanost in potemnitev sklenine in ovoja. Prav tako priporočamo, da se takšnim izdelkom takoj po beljenju izogibate dva dni po beljenju. Kljub temu, da je bila naša linija izdelkov sestavljena z upoštevanjem teh dejavnikov.

Kdo si lahko pobeli zobe?

Naš postopek beljenja nima omejitve glede minimalne starosti za izvedbo. Vendar zaradi etičnih standardov posega ne izvajamo pri otrocih, mlajših od 14 let.

Kako pogosto lahko ponavljam postopek PearlSmile?

Kozmetično beljenje ne potrebuje časovne pavze in ga lahko ponavljamo neomejenokrat. Bolj bel nasmeh je sedaj dostopen v vsakem trenutku vašega življenja, kot je poroka, zmenek ali intervju za službo.

Sledite nam