• Slovenian
  • English

Opening Hours : Pearlsmile Slovenija, Dunajska cesta 433, Ljubljana - SI

Kakšna je barva mojih zob?

Naravna barva zob je individualna, z leti pa se zobje obarvajo zaradi različnih dejavnikov. Postopek beljenja omogoča povrnitev naravne beline zob. V povprečju pride ob prvem obisku do posvetlitve zob od 2-9 odtenkov, pri čemer je v celoti odstranjena obarvanost zob, ki nastane zaradi prehrane, nikotina idr.

Kaj povzroča pigmentacijo mojih zob?

Pigmentacija zob je rezultat številnih dejavnikov. Eden izmed najpomembnejših je določena vrsta pijače, ki jo uživamo redno kot na primer kokakola, črni čaj, kava, rdeče vino. Kajenje oziroma nikotin prav tako v velikim meri vpliva na obarvanost zob, pa tudi določene vrste antibiotikov. Kljub pravilni ustni higieni in izogibanju naštetih dejavnikov pa se z leti obarvanost zob veča.

Kako pogosto lahko ponavljam beljenje z metodo PEARLSMILE®?

Metoda PEARLSMILE® omogoča neomejeno število ponovitev beljenja, brez omejitev med posameznimi tretmaji.

Ima metoda PEARLSMILE® stranske učinke?

V dolgoletni uporabi več tisočih uporabnikov stranskih učinkov metode PEARLSMILE® ni zabeleženih. Klinični testi vsebnosti gela dokazujejo netoksičnost in s tem potrjujejo 100 % varno metodo beljenja zob. Kljub dokazilu o neobstoju stranskih učinkov pa metodo Pearlsmile odvetujemo nosečnicam in bolnikom v obdobju zdravljenja s kemoterapijo.

Kakšne rezultate lahko pričakujem?

Ob posameznem obisku v povprečju dosežemo rezultat beljenja od 2-9 odtenkov. Rezultat posameznega beljenja je odvisen od stopnje obarvanosti zob, naravne barve zob, zobno-ustne higijene in drugih dejavnikov (prehrana, nikotin, …).

Kako dolgo se obrdži belina zob?

Obstoj rezultata beljenja zob z metodo PEARLSMILE® je odvisna od ustne higiene, prehrane in morebitnih razvad (kajenje) posameznika. Povprečju se rezultat obdrži od 3-6 mesecev. Število postopkov in frekvenca beljenja zob z metodo PEARLSMILE® je neomejena, kar pomeni, da lahko belino svojih zob ohranjate ves čas ali po potrebi.

Se določena vrsta zob hitreje beli kot drugi?

Da, praviloma se rumenkasto obarvani zobje belijo hitreje. Barva zob, ki ima odtenke sive ali celo zelene, potrebujejo več zaporednih tretmajev beljenja za dosego želenega rezultata.

Na kaj moram biti pozoren po posegu?

Aktivacija gela je na zobeh prisotna še do 1,5 ure po posegu, zato priporočamo, da v tem času ne uživate hrane, pijete neobarvano pijačo in ne kadite. S postopkom zgornje tkivo zob minimalno izgubi vlažnost, ki se samodejno povrne v nekaj urah po posegu, v tem času pa so zobje bolj in dovzetni za pigmentacijo, zato priporočamo, da takoj po posegu ne kadite, ne jeste in ne pijete obarvanih pijač. V kolikor je možno, se poskušajte izogibati hrani in pijači, ki povzroča obarvanost zob, še dva dni po posegu.

Kaj pomeni obsevanje z LED lučmi?

LED žarnice niso nevarne. Hladna LED svetloba nikakor ne ogroža zobnih in drugih tkiv in v primeru pravilne uporabe ne škoduje zdravju. Zaradi močne svetlobe pa oči v postopku beljenja zaščitimo s posebnimi zaščitnimi očali.

Kakšna so priporočila za ohranjanje belih zob?

Za ohranjanje beline zob je priporočljiva redna in pravilna ustna higiena, ustrezna prehrana in izogibanje nikotinu.